Rumos meggyes csokis krémes szelet

Rumos meggyes csokis krémes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg magozott rumos meggy
  • a krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • továbbá:
  • 15 db piskótatallér
  • a tallérok mártogatásához:
  • 1,5 dl rummal ízesített meggylé
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg magozott rumos meggy
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • 15 db piskótatallér
  • 1,5 dl rummal ízesített meggylé

Elkészítés:

A két laphoz a tojásokat a cukrokkal, a rummal habosra keverjük kb. 8 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A két tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tészta masszát elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a rumos meggyet, a másikba a tortadarát. Egyenként 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt a cukorral összeforraljuk, a csokoládét beletördeljük, a kakaóport is hozzáadjuk, majd sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve a vajat hozzákeverjük, ezután kihűtjük. majd jó habosra keverjük.

Összeállítjuk a süteményt. Egy tálcára tesszük a meggyes lapot, rákenjük a krém felét, és kirakjuk a rumos meggylébe mártott tallérokkal. Erre kerül a krém másik fele, amit befedünk a tortadarás lappal, amit bevonunk csokoládéval. Ehhez a fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal mikróban felolvasztjuk. A kakaós csokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban szintén felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk.

Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!