Elkészítés:
A krémhez a vajat, cukrot, kakaót és a tejet lassú tűzön összemelegítjük (nem forraljuk), majd a tűzről levéve belekeverjük a darált kekszet, rumot és a lekvárt. Ha langyosra hűlt, megkenjük vele a lapokat.
A máz hozzávalóit szintén összemelegítjük, majd hűlni hagyjuk, és amikor már kezd egy kicsit sűrűsödni, rákenjük a legfelső ostyalapra.
Hűtőbe tesszük dermedni, utána már szépen szeletelhető.
Megjegyzés:
A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Uzsonnára valók
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Olcsó ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek
,
Csokis receptek