Rumos-kakaós ostyaszelet

Rumos-kakaós ostyaszelet
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a krémes ostyalapokhoz:
  • 8 db kerek ostyalap
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 üveg rumaroma
  • 12 dkg kekszmorzsa
  • 2 evőkanál meggylekvár (vagy sárgabaracklekvár)
  • *
  • a mázhoz
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 8 db kerek ostyalap
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 üveg rumaroma
  • 12 dkg kekszmorzsa
  • 2 evőkanál meggylekvár (vagy sárgabaracklekvár)
  • *
  • a mázhoz
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A krémhez a vajat, cukrot, kakaót és a tejet lassú tűzön összemelegítjük (nem forraljuk), majd a tűzről levéve belekeverjük a darált kekszet, rumot és a lekvárt. Ha langyosra hűlt, megkenjük vele a lapokat.

A máz hozzávalóit szintén összemelegítjük, majd hűlni hagyjuk, és amikor már kezd egy kicsit sűrűsödni, rákenjük a legfelső ostyalapra.
Hűtőbe tesszük dermedni, utána már szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti