Rumos gesztenye krémleves szőlővel

Rumos gesztenye krémleves szőlővel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 ek. cukor
  • vaníliás cukor
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • rum
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A sült gesztenyét megpucoljuk és kevés cukrot, fűszeres vízben megfőzzük.

Ha elég puha, akkor félrerakunk 1 szem gesztenyét és 4 szem szőlőt, majd összeturmixolom a szőlőszemekkel, tejföllel, rummal.

A félretett szemekkel tálalom a levest, kevés tejszínnel locsolva.

Neked ajánljuk