Rumos-diós szelet

Rumos-diós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre darált dió (3 dl)
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál rum
  • 1 bögre darált dió (3 dl)
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál rum

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40- 45 perc alatt készre sütjük.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen.

Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. (Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így maradt díszítésnek a tetejére is. Elfeleztem, és a felébe kakaóport tettem, úgy díszítettem.)

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti