Rumos csokis pasi torta

Rumos csokis pasi torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • (18 cm-es formához):
  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor + 4 dkg a fehérje habba
  • 75 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 ml tejszínhab
  • 10-15 dkg étcsokoládé
  • 20-25 dkg vaj
  • 1 étcsokis Dr. Oetker pudingpor
  • 2,5 dl víz
  • cukor ízlés szerint
  • egy kupica rum
  • sport csoki (opcionális)
  • a dézsa oldalához:
  • 5 tojás
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • pici sütőpor
  • 1-2 kanál kakaó
  • (ha magasabb „
  • dézsát”
  • szeretnénk, két adagot süssünk.)
  • jégkocka a tetejére:
  • 1 csomag zselatin
  • 2-3 dl víz
  • 17,5 dkg liszt
  • 14 dkg kristálycukor
  • 75 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ml tejszínhab
  • 10-15 dkg étcsokoládé
  • 20-25 dkg vaj
  • 1 csomag étcsokis Dr. Oetker pudingpor
  • 2,5 dl víz
  • cukor ízlés szerint
  • egy kupica rum
  • sport csoki (opcionális)
  • 5 db tojás
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • pici sütőpor
  • 1-2 kanál kakaó
  • (ha magasabb „dézsát” szeretnénk, két adagot süssünk.)
  • 1 csomag zselatin
  • 2-3 dl víz

Elkészítés:

A tortához a tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a szitált lisztet. A fehérjét a cukorral keményre verjük, és hozzáadjuk a tojásos alaphoz. Formába töltjük, és 180 fokon (tűpróba) megsütjük.

A pudingot 250 ml vízben (én nem tejben szoktam) megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a csokoládét és szintén kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A kihűlt tejszínt kihabosítjuk, a pudinggal simára keverjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket.

A piskótát három lapba vágjuk, betöltjük a krémmel, az oldalát is bekenjük.

A dézsa oldalához a fehérjét a cukorral keményre verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, pici sót, végül már csak fakanállal a lisztet. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a fele masszát elsimítjuk benne, a másik felébe 2 kanál kakaót keverünk, rá simítjuk a fehér tésztára, és kanállal hosszanti, majd keresztirányban „csíkokat” húzunk bele (fa erezet). 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a torta magasságának megfelelően lapokat vágunk belőle és torta oldalához simítjuk. Tetszés szerint díszítjük.

„Jégkocka” a tetejére: A zselatint kis hideg vízben megduzzasztunk, majd felmelegítve kb. 2-3 dl vízzel elkeverjük, és kisebb lapos tálcára öntjük. Amikor megdermedt kockákra vágjuk

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti