Rumos-almás süti

Rumos-almás süti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4-5 db alma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 20 dkg vaj
  • 8 cl rum
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 35 dkg cukor
  • zsiradék
  • liszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojásokat 28 deka cukorral! Keverjük el benne az olvasztott vajat, 3 cl rumot és a sütőporos lisztet!

Terítsük kikent és kilisztezett tepsibe, majd süssük elő 20 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben! Tegyük rá az almaszeleteket a tésztára, majd süssük még negyed órát az egészet! Kenjük meg a lekvárral!

Forraljuk fel a maradék cukrot, rumot és a fehérbort, majd tegyünk a tányérok aljára a szirupból! Erre kerül a süti.

Neked ajánljuk