Rukkolás céklarizottó rozmaringos sertésnyárssal

Rukkolás céklarizottó rozmaringos sertésnyárssal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 8 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 fej cékla
  • bors
  • 4 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 4 evőkanál parmezán
  • 1 nagy marék rukkola

A nyárshoz:

  • 1 szűzpecsenye
  • bors
  • 1 ág rozmaring
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát és a céklát apróra kockázzuk. A vajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, hozzáadjuk a vörösbort, átkeverjük, és lassú tűzön főzzük.

Néhány perc elteltével belekeverjük a céklát, és a zöldséglevessel folyamatosan pótolva a levet, rendszeresen kevergetve krémes állagúra főzzük.

Végül belekeverjük a parmezánt és a rukkola felét.

A szűzpecsenyét hosszú csíkokra vágjuk, nyársra fűzzük, megsózzuk, borsozzuk és serpenyőben, kevés olajon a rozmaringággal együtt néhány perc alatt megsütjük. (Grillezhetjük is a húst, vagy sütőben 200 fokon 10 perc alatt is megsüthetjük.)

A rizottót tányérra szedjük, rukkolát halmozunk a tetejére, és a húsnyárssal tálaljuk.

Neked ajánljuk