Rubin csokoládés kozák sapka

Rubin csokoládés kozák sapka

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 250 g liszt
  • 250 g kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • *
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a forgatáshoz:
  • kókuszreszelék
  • *
  • a tetejére:
  • 100 g rubin csokoládé
  • 50 g vaj (megolvasztva)

Elkészítés:

A sütőt 160 °C fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk. A fehérjét a cukorral elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a vizet is. A sárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a tojásfehérje habból kiveszünk egykicsit, és fellazítjuk vele. Ezután a sárgájás cukrot óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabhoz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjön össze! A lisztet a kakaóporral összekeverjük, átszitáljuk és a végén ezt is óvatosan hozzá keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejet egy edényben elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Ezután ezt teljesen hagyjuk kihűlni! A puha vajat a cukrokkal habosra keverünk, és hozzákeverjük a kihűlt lisztes tejet is.

A kihűlt piskótából tetszőleges formákat szúrunk ki, kettő közepét megkenjük a krémmel és „összeragasztjuk”, majd a széleit is megkenjük és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

A csokit vízgőz fölött a vajjal felolvasztjuk, majd bekenjük vele a sütemények tetejét.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek