Ruben kivis süteménye

Ruben kivis süteménye

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 tojás
  • 75 g liszt
  • 60 g cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor

a kivi zseléhez:

  • 10 db kivi
  • 200 g cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 g zselatin

a fehércsoki krémhez:

  • 200 g fehércsoki
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

a tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 db kivi
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, egyneműsítjük és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróba!) Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A zselatint 0,5 dl vízben beáztatjuk, félretesszük. A kivi zseléhez meghámozzuk a kivit, majd a fehér részét kivágva a belsejéből felkockázzuk. Egy edényben a cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. (Sokáig nem szabad forralni, mert a kivi elveszíti a színét!) Hozzáadjuk a citromlevet és levesszük a tűzről. Botmixerrel pürésítjük, majd hűlni hagyjuk.

A fehér csokikrémhez a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd ha már langyosra visszahűlt, a mascarponéval simára kavarjuk. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és a fehércsokival óvatosan egyneművé keverjük. A kihűlt piskótát tálcára tesszük, tortakeretet teszünk köré (vagy a tepsibe helyezzük vissza), és a fehér csokikrémet elsimítjuk rajta. Amíg elkészítjük a kivi zselét, a hűtőbe tesszük.

A beáztatott zselatint mikróban felmelegítjük. A kiviből kiveszünk 2-3 evőkanállal és összekeverjük a langyosra visszahűlt zselatinnal, majd hozzáöntjük a többi kivihez. Egyenletesen eloszlatjuk a fehér csokikrémen. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe.

2 dl tejszínt felverünk, és befedjük vele a megdermedt zselét. A díszítéshez a kiviket karikára szeleteljük, és rásorakoztatjuk a tejszínre. A tortazselét előírás szerint elkészítjük és a kivi szeletekre kanalazzuk.Hűtőben dermesztjük.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek