Rozslisztes ropi

Rozslisztes ropi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 20 dkg világos rozsliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • pár csepp citromlé
  • a kenéshez:
  • tojásfehérje
  • *
  • valamint:
  • reszelt sajt
  • tetszés szerinti magok
  • 20 dkg világos rozsliszt
  • 1 kávéskanál
  • 8 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • pár csepp citromlé
  • tojásfehérje
  • reszelt sajt
  • tetszés szerinti magok

Elkészítés:

A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelt sajttal, és tetszés szerinti magokkal megszórjuk.

200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 18-20 perc).

Dobozban sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti