Rozslisztes bagett

Rozslisztes bagett
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • az esti kovászhoz
  • 15 dkg liszt (lehet: TK, graham, vagy rozsliszt, de akár fehér liszt is)
  • 150 ml víz
  • 15 gr élesztő
  • reggel:
  • 50 dkg rozsliszt (világos)
  • a kovász
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tejben megfuttatott 20 g élesztő
  • kb. 2-2,5 dl meleg víz
  • 5 dkg meleg vaj
  • az esti kovászhoz
  • 15 dkg liszt
  • 150 ml víz
  • 15 g élesztő
  • 50 dkg rozsliszt (világos)
  • a kovász
  • 2 teáskanál
  • 1 dl tej
  • 2-2,5 dl meleg víz
  • 5 dkg meleg vaj
  • 20 g élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókból lágy rugalmas tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 fele vesszük (lehet 8 felé is), hosszú rudat sodrunk belőle, majd sütőpapíros tepsire téve ismét duplájára kelesztjük.

Ha megkelt vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített gőzös sütőben (a sütő aljába tegyünk egy kis lábasban vizet) kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen ismét vízzel spricceljük, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Nagyon finom puha, lukacsos bélzetű.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti