Rózsaszelet szilvalekvárral

Rózsaszelet szilvalekvárral

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tojás
  • fél dl tej

Valamint:

  • 2 dkg kakaópor

A kenéshez:

  • 40 dkg szilvalekvár
  • 3 cl rum
  • 10 dkg durvára aprított dió
  • 5 dkg cukor

A mázhoz:

  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés:

Kikeverem a szilvalekvárt egy kis vízzel, hogy ne legyen annyira sűrű.

Öszegyúrom a tészta hozzávalóit, 3 részre osztom, az egyikbe belegyúrom a kakaóport.

Hagyom pihenni negyed órát, átgyúrom, kinyújtom az egyik világos tésztát a kikent tepsibe, megkenem a lekvárral, meghintem a cukros dió felével, és befedem a kakaós tésztával. Újra megkenjem lekvárral meghintem a maradék diós keverékkel, és befedem a másik világos lappal.

Megszurkálom villával, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A mázhoz valókat habosra keverem, a meleg sütemény tetejére simítom, hagyom száradni.

Neked ajánljuk