Rózsás túrótorta

Rózsás túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 16 db tojás
  • 16 evőkanál liszt
  • 16 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 1 kg túró
  • 7,5 dl tejszín
  • porcukor, ízlés szerint
  • 1 db citrom
  • 2 csomag zselatin
  • A díszítéshez:
  • kb. 1 kg piros csokigyurma
  • kb. 8 dkg zöld csokigyurma
  • 16 db tojás
  • 16 evőkanál liszt
  • 16 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 1 kg túró
  • 7,5 dl tejszín
  • porcukor
  • 1 db citrom
  • 2 csomag zselatin
  • 1 kg piros csokigyurma
  • 8 dkg zöld csokigyurma

Elkészítés:

2 db 6 tojásos (24cm-es tortaformában), illetve 1 db 4 tojásos (18 cm-es tortaformában) vizes piskótát sütünk a hagyományos módon.

A krémhez felverünk 7 dl tejszínt. A túrót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal. A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk a maradék tejszínnel. Ha már kezd felolvadni, tegyünk még bele a felvert tejszínből egy kicsit melegítés közben.

A túróba belekeverjük a zselatint, majd óvatosan a felvert tejszínhabot. Ez után összeállítjuk a tortát. A piskótákat 3 részre vágjuk és betöltjük a túrókrémmel.

Ha ez megvan, egy kicsit megformázzuk a tortát, hogy hasonlítson egy rózsabimbóra, majd tegyük néhány órára hűtőbe. Végül a piros csokigyurmából készítsünk rózsaszirmokat, az alját pedig a zöld gyurmával díszítsük.

Megjegyzés:

A receptet Bukor Renáta küldte be. Köszönjük!