Rózsalekvár

Rózsalekvár

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg piros, bio rózsaszirom
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. zselatin
  • 1 tk. zseléfix
  • 1 ek. rózsavíz
  • 2 db citromkarika
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés:

A rűzsaszirmokat 3 dl vízben főzöm kis lángon, hogy pirosra színezze a vizet, a szirmok puhák és fehérek lesznek.

A tűzről lehúzva hozzáadom a zselé-fixet, kis vízben odlott zselatint, citromleves cukrot és kevergetve olvasztom.

Felforralom, majd kis lángon sűrűre főzöm, végül citromkarikákat, rózsavizet teszek bele és további 5 percig hagyom főni, kevergetve.

Üvegekbe töltöm és légmentesen zárom, végül száraz dunsztban hagyom hűlni.

Neked ajánljuk