Rózsák hájas tésztából

Rózsák hájas tésztából

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A hájastésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg háj
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek. fehérbor
  • 2 ek. tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mk. cukor
  • 1 tk. só
  • szódavíz

A töltékhez:

  • alma
  • darált dió
  • lekvár
  • cukor
  • fahéj
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A darált hájat, ecetet, 10 dkg lisztet összedolgozok és hűtőbe rakom.

Cukros tejben élesztőt futtatok és a maradék liszttel, tojással, teföllel, sóval és szódavízzel dolgozom el, hogy rétestészta állagú legyen.

A tésztát kinyújtom, erre kenem a hájat és négy részbe hajtom, 20 perceként még háromszor.

A hámozott almát vékonyra szelem és cukros-fahéjas-citromos vízben rugalmasra párolom.

A kisodort tésztából 5 centis csíkokat szelek, egy részére rárakom az almát, fahéjas cukorral hintem, feltekerem rózsává, utána muffinformába megsütöm.

A dióshoz cukros-citromhéjas diót egy kevés tejjel keverek, majd a diós tölteléket ráhalmozva, ugyanúgy rózsát hajtok és muffinsütőben sütöm.

A lekvároshoz a lekvárral kent lapokból sütöm ki a rózsákat.

Neked ajánljuk