Rózsafánk

Rózsafánk
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg Rama margarin (hideg)
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • a sütéshez:
  • étolaj
  • a tetejére:
  • sárgabarack lekvár
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg Rama margarin (hideg)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet
  • rumaroma
  • étolaj
  • sárgabarack lekvár
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk, és kb. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

A tésztát lisztezett, sík felületen kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és három különböző nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.

A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

Legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét.

Amikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong, a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).

Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.

Ha kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk. (Nekem ebből az adagból 14 db lett.)

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!