Rozmaringos sült oldalas krumplipürével és majonézes kukoricával

Rozmaringos sült oldalas krumplipürével és majonézes kukoricával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 szelet oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 doboz bio szuper édes morzsolt csemegekukorica
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg majonéz
  • 2 rozmaring ág
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 szelet oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 doboz bio szuper édes morzsolt csemegekukorica
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg majonéz
  • 2 rozmaring ág
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az oldalast sóval, borssal befűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat, és mindkét oldalukat kérgesítjük (megpirítjuk), majd vizet öntünk alá, rábobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk.

Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük – szép piros ropogósra. Amíg sül az oldalas elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát. A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük a levét és áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, csipet sót, szerecsendiót és habosra kikeverjük.

Egy tálba önjük a kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézt és összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!