Rozmaringos sült csirke pirított tarhonyával

Rozmaringos sült csirke pirított tarhonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 2 rozmaring ág
  • 1 bögre tarhonya
  • bors
  • alma és meggy kompót
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 2 rozmaring ág
  • 1 bögre tarhonya
  • bors
  • alma és meggy kompót
  • 6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a csirkecombokat. Megpirítjuk mindkét oldalát majd csökkentjük a hőt alatta és a rozmaring ágakat belerakva fedő alatt puhára pároljuk. Végezetül zsírjára sütjük, szép piros ropogósra.

Amíg sül a csirke, elkészítjük a pirított tarhonyát. Egy evőkanál olajat felhevítünk, beleszórjuk a tarhonyát, megpirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel és megsózzuk. Fedő alatt roppanós puhára pároljuk, lefedve állni hagyjuk, hogy felszívja a maradék vizet, igy pergős lesz a tarhonya és nem áll össze.

Alma és meggy kompóttal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!