Rozmaringos narancsöntetes lazac

Rozmaringos narancsöntetes lazac
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 db bőrös lazacfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • 5 evőkanál csirkehúsleves alaplé
  • 2 db narancs héja
  • 2 db narancs leve
  • 0,5 citrom leve
  • 1,5 evőkanál méz
  • 3 teáskanál kukoricakeményítő
  • só és vegyes színű bors ízlés szerint
  • olívaolaj a sütéshez
  • 10 db bőrös lazacfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • 5 evőkanál csirkehúsleves alaplé
  • 2 db narancs héja
  • 2 db narancs leve
  • 0,5 citrom leve
  • 1,5 evőkanál méz
  • 3 teáskanál kukoricakeményítő
  • olívaolaj
  • vegyes színű bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben elkezdjük melegíteni az olajat. A lazac mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, majd a serpenyőbe tesszük és mindegyik oldalát 3 percig fedő alatt sütjük. Amikor mindegyik szelet kisült, alufóliával letakarjuk és félre tesszük.

A serpenyőben lévő olajba belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a feldarabolt rozmaringot is. Kb. 1 percig főzzük, majd felöntjük a csirke húsleves alaplével. Időközönként kevergetjük és hagyjuk, hogy megvastagodjon. Hozzáadjuk a narancsok reszelt héját, levét és a citrom levét. Alaposan összekeverjük, majd ízesítjük a mézzel, végezetül pedig hozzáadjuk több részletben a kukoricakeményítőt. (Annyit adjunk hozzá, hogy nekünk tetszőleges állagú legyen a máz.)

Kb. 1 percig így forraljuk. A lazacot a narancs öntettel valamint rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!