Rozmaringos-fehérboros házi májas

Rozmaringos-fehérboros házi májas

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg friss csirkemáj
  • 6 szál újhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szép nagy ág rozmaring
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál vaj
  • 3-4 evőkanál kacsazsír
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt színes bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, némi zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntjük a fehérborral, borsozzuk és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percig sütjük.

Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg! Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítjük.

(Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni.)

Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt és locsoljuk a pép tetejére.

Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínáljuk!

Neked ajánljuk