Rozmaringos csirkemell sajtmártogatóssal

Rozmaringos csirkemell sajtmártogatóssal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemellfilé
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 2 db tojás
  • bors
  • delikát ízlés szerint

a sütéshez:

  • olaj

a sajtmártáshoz:

  • 1 tömlős natúr sajtkrém
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. A lisztet, tojást, tejet kikavarjuk (sűrűbb legyen, mint a palacsinta tészta). Hozzáadjuk a fűszereket, majd a csirkemell darabkákat. Átforgatjuk, és 20 percet állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a mártogatóst. A sajtot kis tálba nyomjuk, hozzáadjuk a tejfölt, fokhagymát, és ízlés szerintire fűszerezzük. Hűtőben tároljuk, amíg a husi falatok kisülnek.

Ha letelt a 20 perc, a csirkemellet villa segítségével bő forró olajba rakjuk, és sütjük. A sajtmártogatóssal kínáljuk.

A receptet Bagyinszkiné Molnár Évi küldte be. Köszönjük.

Neked ajánljuk