Rozéban párolt lazac

Rozéban párolt lazac
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet lazac (40 dkg)
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4 ág kakukkfű és rozmaring
  • 4 zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl rozé
  • a körethez:
  • 40 kg burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 dl light tejszín
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 citrom leve
  • 4 szelet lazac (40 dkg)
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4 ág kakukkfű és rozmaring
  • 4 db zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl rozé
  • 40 kg burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • 30 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 dl light tejszín
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 db citrom leve

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, leszárítjuk, ha van benne szálka, csipesszel kihúzzuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, tökgyalun hajszálvékonyra szeleteljük.


A krumplit cserépszerűen sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ráforgácsoljuk a vajat, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A zöldbabot sós forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk.

Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és rádobjuk a zöldhagymát és a fűszernövényeket. Ahogy illatozni kezdenek, felöntjük a rozéval, és amikor forr, beletesszük a lazacszeleteket. 5-8 perc alatt készre pároljuk. A halszeleteket kivesszük.

A rozés serpenyőbe öntjük a tejszínt, a felére forraljuk, majd beletesszük a parmezánt és a citrom levét. A lazacot a burgonyaropogóson tálaljuk, a zöldbabbal, és a szósszal meglocsoljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti