Rösztibundás karaj pórés almakörettel

Rösztibundás karaj pórés almakörettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 50 dkg burgonya
  • 4 evőkanál reszelt torma
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál étkezési keményítő

A körethez:

  • 40 dkg alma
  • 20 dkg póréhagyma
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 mokkáskanál finomra vágott snidling
  • 4 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A szeletelt húst, kissé kiklopfoljuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A meghámozott krumplit durvára reszelve kinyomkodjuk, és tormával, keményítővel, sóval, borssal elvegyítjük.

A húst lisztbe, felvert tojásba forgatjuk és a rösztivel bevonjuk.

Olajon, közepes hőfokon kisütjük őket, oldalanként kb. 4-5 perc alatt.

A pórét felarikázzuk, a csutkázott, cikkezett almát citromlével megcsepegtetjük.

A pórét vajon megpároljuk, beletesszük az almát majd megszórjuk snidlinggel.

1 evőkanál liszttet adunk hozzá, elkeverjük, felöntjük 1 dl vízzel, majd a tejsznnel, 5 percig tovább főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

A húsok mellé kínáljuk.

Neked ajánljuk