Roston sült keszeg zöldségekkel

Roston sült keszeg zöldségekkel

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 fő részére:

  • 30 dkg cukkini
  • 20 dkg padlizsán
  • 3 fej lilahagyma
  • 5 fej gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 db héjas egész burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl olívaolaj
  • 4 db keszeg (kb. 35 dkg-os)
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítés:

A keszeget megpucoljuk, kibelezzük majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük.

Aztán áttörtt fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmaringot összekeverünk, és ezzel is bedörzsöljük.

A hal bőrét sűrűn beirdaljuk, kívülről besózzuk.

A zöldségeket feldaraboljuk, megsózzuk, ezután serpenyőben megpároljuk. A halakat paprikás lisztben jó alaposan megforgatjuk, így sütjük meg a forró serpenyőben.

Neked ajánljuk