Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet afrikai harcsafilé
  • bors
  • liszt
  • olaj (a sütéshez)

a tócsnihoz:

  • 6 db burgonya
  • bors
  • 1 ek. liszt
  • olaj (a sütéshez)

a salátához:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés friss kapor

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (Aki szeretné, megpucolhatja.) Enyhén sózzuk, kb. fél órát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.

A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk, de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük. Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle.

Közben a harcsaszeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

A harcsát a tócsnival, a zöldségekkel és az uborkás-joghurtos dresszinggel kínáljuk.

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük

Neked ajánljuk