Roston csirkemell joghurtos-mustáros szósszal

Roston csirkemell joghurtos-mustáros szósszal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 6 evőkanál (laktózmentes) joghurt
  • 4 teáskanál dijoni pikáns mustár
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 maréknyi aprított petrezselyemzöld
  • 1 maréknyi aprított snidling
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

a sütéshez:

  • civita fűszerolaj

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, 3 nagyobb szeletre vágjuk és felhevített vasserpenyőben, civita fűszerolajjal aranybarnára sütjük. (Ezeket az olajokat azért jók, mert nem kell hozzá fűszer, anélkül is nagyon finom, ízesek lesznek a húsok.)

Amíg a csirkemell sül, a joghurtot egy kisebb serpenyőbe kanalazzuk, mehetnek bele a mustárok, a só, a bors, az aprított zöldfűszerek, összerottyantjuk, majd tálalásnál ezzel a szósszal locsoljuk meg a sültet.

Ízlés szerint főtt (gluténmentes) tésztával, párolt rizzsel, friss salátával kínáljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk