Roston csirkemell burgonya-répa rösztivel és tükörtojással

Roston csirkemell burgonya-répa rösztivel és tükörtojással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a húshoz:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis ágacska rozmaring
  • fűszersó
  • olaj
  • bors
  • *
  • a rösztihez:
  • 4 db burgonya
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • olaj (a sütéshez)
  • *
  • a feltéthez:
  • 4 db tojás
  • a mártogatóshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk és ízlés szerint befűszerezzük. Alapnak használhatunk fűszersót, amit felturbózhatunk fokhagymával friss rozmaringgal vagy akár kakukkfűvel is. A fűszeres pácban hagyjuk a húst 2-3 órát, vagy akár egy egész éjszakát.

Másnap grillserpenyőben pirosra sütjük a húst mindkét oldalán.

Elkészítjük a rösztit: a burgonyát és a répát lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is, ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, 2-3 evőkanál lisztet, majd összekeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével halmokat rakunk vele, kicsit ellapítjuk, majd közepes hőfokon arany színűre sütjük a rösztik mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük.

A tojást tükörtojásnak elkészítjük a megszokott módon (van, aki kevésbé, van, aki jobban átsütve szereti). A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával és a sóval ízesítjük.

A sült csirkemellet a rösztivel, fokhagymás tejföllel és a tükörtojással tálaljuk.

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk