Rostélyos szaftjában párolt zöldségekkel

Rostélyos szaftjában párolt zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg rostélyosnak való marhahús (8 szelet)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 cékla
  • 1 hagyma
  • 4 közepes burgonya
  • 15 dkg friss sajt
  • 4 kanál baracklekvár

Elkészítés:

A hús szeletekbe vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. Kevés olívaolajon átpirítjuk és kb. 25 percig pároljuk. Ezután pár perc alatt ropogásra sütjük a szeletek mindkét oldalát és kivesszük a szaftjából.

A burgonyát, répát, céklát hasábokra vágjuk és a hús szaftjában megpároljuk. A hagymákat is beletesszük, és a húst is ismét a szaftba helyezzük. Néhány perc alatt összepároljuk.

Tálaláskor lehet mellé adni friss sajt kockákat, és nagyon illik hozzá a baracklekvár is. A húsra szórhatunk frissen vágott zellerlevelet.

Neked ajánljuk