Rostélyos citromos mártással

Rostélyos citromos mártással

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhacomb
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db citrom
  • 4 dl húsleves
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 mk. só
  • 4 ek. borsos étolaj

Elkészítés:

A szeletelt combot kissé kiklopfolom és csíkozott szalonnával spékelem.

Az olajat borssal keverem és ezen sütöm elő a húsok mindkét felét, 3-3 perc alatt.

A visszamaradt zsiradékon dinsztelem a szeletelt hagymát, répát, és mehet vissza a húst, a citromok reszelt héjával.

A húslevessel felöntöm, majd lassú tűzön 45 percet főzöm, lefedve.

A pecsenyelevet kifacsart citromlével, borral, tejföllel, liszttel, kevés vízzel keverem ki és 2-3 perc alatt összeforralom.

Ezzel a mártással tálalom a marhacombot.

Neked ajánljuk