Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal

Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg tőzegáfonya (friss)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg őrölve
  • csipet őrölt kardamom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db kacsamell
  • 1 kg burgonya (főzni való)
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az áfonyát tisztítás után jól megmossuk, majd a cukorral feltesszük főni egy edényben. Fűszerezzük és sűrűre főzzük 20 perc alatt, majd kihűlni hagyjuk.

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágva puhára főzzük. Leszűrjük, krumplitörőn áttörjük, majd a vajjal, kevés sóval jól kikeverjük.

A kacsamellet a hártyától megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk. Egy serpenyőt felforrósítunk és kacsamellet a bőrén beirdalt oldalán elkezdjük sütni. Ezután megfordítjuk (mindkét oldalát 6-6 percig sütjük), majd leöntjük a zsiradékot, 4 percig pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük még 10 percre, azután fóliával letakarva szeletelésig meleg helyen hagyjuk pihenni.

A felszeletelt húst tört burgonyával, áfonyaszósszal kínálunk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk