Ropogós tonhal lasagne

Ropogós tonhal lasagne

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 375 g friss lasagne lap
  • 425 g tonhal, kisebb darabokra vágva
  • 1 csésze fagyasztott borsó (csésze = 2,5 dl)
  • 1 evőkanál citromlé

A fehér mártáshoz:

  • 80 g vaj
  • 1/3 csésze sima liszt (csésze = 2,5 dl)
  • 1 liter tej
  • 1 csésze reszelt Cheddar sajt (csésze = 2,5 dl)
  • 1/2 csésze reszelt parmezán (csésze =2,5 dl)

A ropogós fokhagymás morzsához:

  • 3 szelet, a héjától megfosztott fehér kenyér, finomra vágva
  • 30 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt (csésze = 2,5 dl)
  • 2 evőkanál apróra vágott friss durvára vágott petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra) előmelegítjük. A lasagne lapokat egy edénybe tesszük és mikró sütőben a legnagyobb fokozaton 1 percig előfőzzük.

A tonhalat és a borsót egy tálba tesszük, meglocsoljuk a citromével és állni hagyjuk.

A mártáshoz a szobahőmérsékletű vajat egy serpenyőben közepes hőnél felhevítjük. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett két percig pirítjuk (vagy amíg a keverék fortyogni nem kezd.) Fokozatosan belekeverjük a tejet, majd öt percig főzzük (amíg a szósz besűrűsödik.)

A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a Cheddart, a parmezánt, sózzuk és borsozzuk.

Egy téglalap alakú, magas alú tűzálló edényt zsírral enyhén kikenünk. A lasagne lapokat egy részét egymás mellé fektetjük az alján, ráöntjük a fehér szósz negyedét, erre kerül a tonhal harmada. Megismételjük a rétegezést még kétszer, a végén lasagne lapokkal fedjük le és fehér szósszal öntjük le.

A tálat fóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg minden megpuhul.

Neked ajánljuk