Ropogós töltött galamb

Ropogós töltött galamb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db galamb
  • 8 szelet bacon
  • 1 dl vörösbor
  • fokhagymagranulátum
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A töltelékhez:

  • 2 konzerv májkrém
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db zsemle
  • majoranna
  • bors

Elkészítés:

Az előkészített galambokat fűszerekkel ízesítjük, kedvünk szerint és egy éjszakát hagyjuk állni.

Következő nap a töltelék alapanyagait összedolgozzuk (vöröshagymát pirítva, fokhagyma áttörve) és megtöltjük vele a húst.

Kikent tepsibe tesszük őket és szalonnával borítjuk.

Vöröbort öntünk alá és fóliával fedjük a tepsit.

180-200 fokon sütjük, nagyjából egy órát, majd fólia nélkül megpirítjuk.

Neked ajánljuk