Ropogós tepsis zöldséges oldalas

Ropogós tepsis zöldséges oldalas
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db nagyobb csiperkegomba
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 8 szelet oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db nagyobb csiperkegomba
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj

Elkészítés:

Az oldalast befűszerezzük, állni hagyjuk. A hagymát, a paradicsomot, a gombát és a burgonyát vastagabb karikára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket nem hámozzuk meg.

A sütőtálat zsírral kikenjük, az alját kirakjuk a vöröshagymával és elkezdünk élire rakni rá egy sor burgonyát, majd az oldalast, újabb burgonya sor következik, majd a gomba, és a paradicsomkarika. Ezt addig folytatjuk, amíg van alapanyag. Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, borsikafűvel, rárakjuk a fokhagyma gerezdeket.

A sütőtál tetejét befedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát, visszatesszük és szép piros ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!