Ropogós sült virsli friss pikáns kapor szósszal

Ropogós sült virsli friss pikáns kapor szósszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csokor kapor
  • 1 dl olaj
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 8 db füstli pulyka virsli
  • 2 csokor kapor
  • 1 dl olaj
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 8 db füstli pulyka virsli

Elkészítés:

A kaprot apróra vágjuk, kevés olajon meg futtatjuk, majd leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön rövid ideig főzzük, majd behabarjuk.

A tejfölt kevés vízzel és a keményítővel alaposan elkeverjük, a forrásban lévő kaporra öntjük, összekeverjük. Ha újra felforr elkészült a kaporszósz, amit hogy pikáns legyen, ecettel ízesítünk.

Amíg fő a kapor, addig kevés forró olajban szép piros ropogósra sütjük a bevagdalt virsliket, és együtt tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!