Ropogós sült hekk karfiolos-brokkolis rizzsel

Ropogós sült hekk karfiolos-brokkolis rizzsel

Hozzávalók:

4 db tisztított hekk 50 dkg brokkoli 50 dkg karfiol só 6 evőkanál kukoricadara 4 evőkanál liszt 2 evőkanál pirospaprika só bors 2 csipet szerecsendió 1 evőkanál olívaolaj 10 dkg majonéz * a sütéshez: 0,5 l olaj

Elkészítés:

A halat beirdaljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A karfiolt és a brokkolit külön-külön aprítóba tesszük és rizsszem nagyságúra aprítjuk. Az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a brokkoli „rizst”, megpároljuk a karikára vágott póréhagymával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipet szerecsendióval, kicsit lepirítjuk, ugyanígy járunk el a karfiollal is. A halat megforgatjuk a paprikás kukoricadarás lisztben, majd forró olajban kisütjük és papírtörlőre kiszegjük. A halat brokkoli és karfiol „rizzsel” tálaljuk és majonézt kínálunk mellé.

Hasonló receptek