Ropogós sült hekk franciasalátával

Ropogós sült hekk franciasalátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a salátához:
  • 1 db főtt felkockázott sárgarépa
  • 4 db csemege uborka kockára vágva
  • 1 doboz (250 g) csemege kukorica konzerv
  • 1 db zöldborsó konzerv (250 g)
  • 1 db nagyobb savanykás alma felkockázva
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • csipet cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • a sütéshez:
  • 4 dl olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 4 db csemege uborka
  • 1 doboz csemege kukorica konzerv
  • 1 db zöldborsó konzerv
  • 1 db nagyobb savanykás alma
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • csipet cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 4 dl olaj

Elkészítés:

A halat tisztítás után beirdaljuk, sóval bedörzsöljük és állni hagyjuk. Amíg a hal áll a sóban, elkészítjük a franciasalátát.

Egy tálba öntjük a kukoricát, a sárgarépát, uborkát, zöldborsót és az almát. A majonézt kikeverjük a mustárral, a tejföllel, sóval, borssal, cukorral, ráöntjük a zöldségkeverékre és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, amíg kisütjük a halakat.

A lisztelt összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a halakat. Az olajat felforrósítjuk, majd szép piros, ropogósra sütjük a halakat, majd a salátával együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti