Ropogós sült csirkecomb medvehagymás kuszkusszal

Ropogós sült csirkecomb medvehagymás kuszkusszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db alsó és 4 db felső csirke comb
  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 bögre forró víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál sült csirke fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és forró olajban kérget sütünk rá, majd lassú tűzön lefedve megpároljuk. Miután megpuhultak a csirkecombok, szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sülnek a csirkecombok, addig elkészítjük a medvehagymás kuszkuszt. A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és dupla mennyiségű, azaz 2 bögre forró vízzel leöntjük, ízesítjük borssal, sóval, majd befedjük. Állni hagyjuk, hogy megdagadjon.

Addig elkészítjük a medvehagymát. A medvehagymát felaprítjuk, és egy kevés olíva olajon megfuttatjuk. Ha megpuhult a kuszkusz beleforgatjuk a medvehagymát és összekeverjük.

A csirkecombok mellé megformázzuk a kuszkuszt és úgy tálaljuk.

Neked ajánljuk