Ropogós pulykachips édesburgonyával

Ropogós pulykachips édesburgonyával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt chili
  • 10 dkg étkezési keményítő (kukoricakeményítő)

a kisütéshez:

  • bő olaj
  • 4 szem édesburgonya

a tálaláshoz:

  • mártogatók vagy tejföl

Elkészítés:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Nem baj, ha néhol kiszakad, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen. Ezután kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Tálban összekeverjük a szójaszószt a frissen őrült borssal és a chilivel. Beleforgatjuk a pulykamellcsíkokat. Majd ráöntjük a kukoricakeményítőt, és alaposan összeforgatjuk.

Mélyebb lábosban étolajat forrósítunk. Szitába tesszük a húscsíkokat, lerázzuk a felesleges keményítőt, és a húscsíkokat a forró olajban aranybarnára sütjük. Mindig csak keveset tegyünk az olajba! Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

Az édesburgonyát megmossuk, vékony karikákra gyaluljuk, meghintjük nagyon kevés keményítővel (vagy liszttel). A hús után az olajban aranybarnára sütjük. Mártogatósokkal vagy egyszerűen (fokhagymás) tejföllel tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk