Ropogós pulykachips édesburgonyával

Ropogós pulykachips édesburgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg pulykamell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt chili
  • 10 dkg étkezési keményítő (kukoricakeményítő)
  • a kisütéshez:
  • bő olaj
  • 4 szem édesburgonya
  • a tálaláshoz:
  • mártogatók vagy tejföl
  • 40 dkg pulykamell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt chili
  • 10 dkg étkezési keményítő (kukoricakeményítő)
  • olaj
  • 4 szem édesburgonya
  • mártogatók vagy tejföl

Elkészítés:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Nem baj, ha néhol kiszakad, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen. Ezután kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Tálban összekeverjük a szójaszószt a frissen őrült borssal és a chilivel. Beleforgatjuk a pulykamellcsíkokat. Majd ráöntjük a kukoricakeményítőt, és alaposan összeforgatjuk.

Mélyebb lábosban étolajat forrósítunk. Szitába tesszük a húscsíkokat, lerázzuk a felesleges keményítőt, és a húscsíkokat a forró olajban aranybarnára sütjük. Mindig csak keveset tegyünk az olajba! Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

Az édesburgonyát megmossuk, vékony karikákra gyaluljuk, meghintjük nagyon kevés keményítővel (vagy liszttel). A hús után az olajban aranybarnára sütjük. Mártogatósokkal vagy egyszerűen (fokhagymás) tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti