Elkészítés:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Nem baj, ha néhol kiszakad, a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen. Ezután kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Tálban összekeverjük a szójaszószt a frissen őrült borssal és a chilivel. Beleforgatjuk a pulykamellcsíkokat. Majd ráöntjük a kukoricakeményítőt, és alaposan összeforgatjuk.
Mélyebb lábosban étolajat forrósítunk. Szitába tesszük a húscsíkokat, lerázzuk a felesleges keményítőt, és a húscsíkokat a forró olajban aranybarnára sütjük. Mindig csak keveset tegyünk az olajba! Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
Az édesburgonyát megmossuk, vékony karikákra gyaluljuk, meghintjük nagyon kevés keményítővel (vagy liszttel). A hús után az olajban aranybarnára sütjük. Mártogatósokkal vagy egyszerűen (fokhagymás) tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Krumplis ételek