Ropogós mandulás keksz

Ropogós mandulás keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 nagy tojás csipet só
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 nagy tojás csipet só
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A csokoládét felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a szeletelt mandulával. A tojást lazán felverjük, a lisztes keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a puha (de nem olvadt) vajat is, és összemorzsoljuk.

Beletesszük a csoki darabokat és a reszelt narancshéjat, majd gyorsan egy tésztacipóvá dolgozzuk össze. 5 cm-es hengerré formázzuk, és folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük. (Akár előző nap elkészíthetjük a tésztát.)

A sütőt 170 fokra (légkeveréses üzemmód) előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztahengert 4-5 mm vastag korongokra vágjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-12 perc alatt megsütjük, majd a sütőlapon kihűlni hagyjuk.

Ne mozgassuk a kekszeket, amíg nem hűlnek ki, mert könnyen eltörhetnek!

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti