Ropogós malac hasalja zöldségekkel

Ropogós malac hasalja zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 2,5 kg bőrös malackaraj
  • 4 evőkanál tengeri só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 maroknyi zsálya
  • 2 ág rozmaring levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 6 db répa
  • 6 db paszternák
  • 5 dl mandulatej
  • 2,5 kg bőrös malackaraj
  • 4 evőkanál tengeri só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 maroknyi zsálya
  • 2 ág rozmaring levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 6 db répa
  • 6 db paszternák
  • 5 dl mandulatej

Elkészítés:

A húst megmossuk, a bőrét 1 cm távolságban bevagdossuk, majd 2 evőkanál tengeri sóval bedörzsöljük, és lefedés nélkül a hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát.

A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a maradék sót és 2 evőkanál olajat összekeverünk, állni hagyjuk.

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A hűtőből kivett karaj bőréről lesöpörjük a sót, és minden megmaradt nedvességet letörlünk róla egy papírtörlővel. Bőrével lefelé deszkára helyezzük, és a húsos részt megkenjük a zöldfűszeres keverékkel. Feltekerjük és konyhai madzaggal kétszer-háromszor körbe kötjük, majd a bőrét megkenjük a maradék olajjal.

A répát, a paszternákokat megpucoljuk, tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a mandulatejet és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egy másik kiolajozott tűzálló tálba helyezzük a karajtekercset és mindkettőt 25 percig sütjük az előmelegített sütőben. Ezután 200 °C-ra lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és további 55-60 percig sütjük, vagy amíg ropogós nem lesz a bőre és átsült a karaj.

Ha megsült, még 10 percig pihentetjük, utána szeleteljük. A zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti