Ropógos gluténmentes kenyér

Ropógos gluténmentes kenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g kenyérliszt
  • 15 g friss budafoki élesztő
  • 500 ml víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 500 g kenyérliszt
  • 15 g friss budafoki élesztő
  • 500 ml víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál

Elkészítés:

A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek!

A lisztkeveréket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és a vizet. Keverés közben hozzáadjuk az olajat, és homogén tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát kízsirozott formába tesszük és konyharuhával lefedve, hagyjuk a duplájára kelni (kb. 30 perc). A megkelt tésztát 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Díszítésként megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal. (A sütőbe javasolt egy hőálló vízzel teli edény behelyezése, mivel a kenyérsütéshez magas páratartalom szükséges.)

A megsült kenyeret a formából kivesszük, majd kihűlni hagyjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szűcs Melinda küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti