Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon

Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál durvára őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük, darált borssal megszórjuk.

A krumplitt és a hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A krumplit sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal, szárított rozmaringot, borsot szórunk rá. A krumplit tepsibe szórjuk, rátesszük a vöröshagymát és a befűszerezett csirkeszárnyakat.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük. A szárnyakat megfordítjuk, és szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk