Román diós krémes

Román diós krémes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 liter tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csokimáz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk (50 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 4 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott méz, 1 evőkanál szódabikarbóna), szükség esetén felöntjük egy kis vízzel. Egy éjszakán át hűtőben tároljuk (elvileg pár órára is elég). Ezután négy-öt lapot megsütünk.

A krém hozzávalóit (50 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 4 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott méz, 1 evőkanál szódabikarbóna) összedolgozzuk, majd a lapokat megtöltjük vele. Bevonjuk a tetejét csokoládémázzal, majd hagyjuk pár óráig pihenni. Végül felszeletelem és tálalom.

Neked ajánljuk