Római saláta

Római saláta

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 narancs
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél gumó édeskömény
  • 1 lilahagyma
  • félmaréknyi mag nélküli fekete olajbogyó
  • 1 kis fej saláta

Elkészítés:

A narancsokat megmossuk, majd meghámozzuk. Az olívaolat a borecettel jól kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az áttört fokhagymával fűszerezzük. Ez lesz a saláta öntete.

Az édesköményt jól megmossuk, foltos, barna részeit levágjuk, majd a gumót vékonyra felszeleteljük. A lilahagymát vékony karikákra szeljük, majd a narancs szeletekkel, az édesköménnyel meg az olajbogyóval óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A zöldsalátát megmossuk, felvágjuk. Tálra halmozzuk, a narancsos édesköményt ráhalmozzuk. Az öntetet csak tálaláskor locsoljuk rá

Neked ajánljuk