Rokfortos-diós csirke

Rokfortos-diós csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg márványsajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 4 dkg dióbél
  • 1 dl tyúkhúsleves
  • bors

Elkészítés:

A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ráöntjük a tyúkhúslevest, és további 10 percig sütjük. A sütőből kivéve tűzálló tálba helyezzük, és melegen tartjuk.

A pecsenyelevet felforraljuk, hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, 1 percig pároljuk, felöntjük tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot, és addig keverjük, míg a sajt el nem olvad. Néhány percig főzzük, majd belekeverjük a borssal ízesített tejfölt.

Neked ajánljuk