Rókagombás lecsó grillezett hallal

Rókagombás lecsó grillezett hallal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • 1/2 db kápia paprika
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 5 db friss rókagomba

Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát a paprikával együtt. Addig pirítjuk, amíg zsírjára sül. A gombát megmossuk, és feldaraboljuk, majd a paradicsomokkal együtt a hagymás paprikához adjuk. Megsózzuk, tovább pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és kevés vízzel felöntjük és készre sütjük.

A halat csíkokra vágjuk, hogy csiga alakúra fel tudjuk tekerni. Sózzuk, borsozzuk, és liszttel megszórjuk. Ezután nyársakra tűzzük, és grillserpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát átsütjük. Petrezselymes burgonyával, majd a rókagombás lecsóval tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek