Rókagombás-körtés-szőlős saláta

Rókagombás-körtés-szőlős saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 15 dkg rókagomba vagy csiperke
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db körte
  • 1 fürt szőlő
  • 1 teáskanál balzsamecet + a permetezéshez
  • 2 evőkanál (dió)olaj
  • 1 zacskó rukola saláta
  • 15 dkg rókagomba vagy csiperke
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db körte
  • 1 fürt szőlő
  • 1 teáskanál balzsamecet + a permetezéshez
  • 2 evőkanál (dió)olaj
  • 1 zacskó rukola saláta

Elkészítés:

A rókagombát megtisztítjuk, az olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.

A körtét megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A szőlőszemeket a fürtről leszedjük, megmossuk. A serpenyőben ezeket is átmelegítjük, kis balzsamecettel permetezve.

Az öntethez simára keverjük az olajat a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk. Tányérokra rendezzük a rukolát, rá a langyos gombát és gyümölcsöket, majd meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: Kóstoljunk meg különböző ízesítésű eceteket, olajokat. Érdemes névnapra-születésnapra kérni belőlük. Nem olcsóak, de sokáig kitartanak!

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti