Rizstorta aszalt gyümölcsökkel

Rizstorta aszalt gyümölcsökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 1 fél bio citrom
  • 6 dl tej
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (áfonya, barack, stb.)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • a formához vaj
  • 1 fél bio citrom
  • 6 dl tej
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (áfonya, barack, stb.)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • vaj

Elkészítés:

A citromról lehámozunk egy kb. 3 cm-s héjdarabot, a fehér rész nélkül, egyben. Feltesszük a tejjel forrni. Mikor majdnem felforrt, hozzákeverjük a rizst és lejjebb vesszük a hőt. Gyakran kevergetve kb. 40 percig főzzük, míg a rizs megpuhul, és sűrű tejberizst kapunk.

A citromhéjat kivesszük, a rizst félretesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és az aszalt gyümölcsökkel együtt a rizshez keverjük. Végül a habot is óvatosan a rizshez forgatjuk.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleöntjük a rizst, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni.
Közben megolvasztjuk a csokoládét, és egy kiskanállal a torta tetejére csorgatjuk.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti