Rizssaláta a tenger gyümölcseivel

Rizssaláta a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • bors
  • 1 citrom
  • 20 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
  • 10 dkg mélyhűtött, tisztított apró rák
  • 2 + 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 10-12 szál snidling
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál Worchestershire-szósz
  • chilipor
  • fehérbors

Elkészítés:

A citromot megmossuk. A levét kinyomjuk, átszűrjük, és a felét félretesszük az öntethez.

A rizst a szokásos módon elkészítjük. Közben 1 liter forrásban lévő vízbe dobjuk fagyos állapotban a tenger gyümölcseit és a rákocskákat. Mindössze 2-3 percig főzzük.

A rizst meglocsoljuk a félretett citromlével és 2 evőkanál olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a tengeri herkentyűket, a zúzott fokhagymát, a felaprított snidlinget és petrezselymet, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk.

Neked ajánljuk